Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2020 12:19 - Грабни избори
Автор: uaklamat Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 394 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Грабни! (Откраднаха!). Кратко ръководство за начинаещи и напреднали потребители как се крадат избори.

4 декември 2020

Никога не трябва да се подценява предсказуемостта на тъпотата!

И така, брато, ти си решил да откраднеш изборите на някого. Първият въпрос е как се прави?

Помни, че във всеки политически процес има твой актив, актив на опонента ти, а има и такива, които не се интересуват - те са масовка. С масовката ще се наложи да се поработи!

Като начало трябва да получиш персоналните данни на електората и колкото повече, толкова по-добре, за да има от какво да избираш и да имаш резерв за всеки случай. Можеш да намериш персонални данни във всяко ведомство, което ги събира, например социално осигуряване, пенсионни фондове, поща, но най-добре е да ги потърсиш в частно хранилище, със система за защита на данните на ниво „Leaky Bucket“ (пробита кофа). В идеалния случай това е бюро за кредитни истории, където се събират паспортни данни на електората, друга необходима и полезна информация, както и образци от подписите на бъдещите избиратели.

Следващият въпрос е как да ги получиш? Разбира се, ако имаш административен капацитет и някакви пълномощия, тогава може да поискаш тези данни официално, но това е измама! По-добре е да наемеш сръчни умели момчета, които ще направят всичко незабелязано. Е, или поне ще се престорят, че са откраднали нещо от там, а през това време директорът на въпросното бюро за кредитни истории ти ги предава лично след съвместно посещаване на сауната. Накратко, това вече са подробности. Успехът не се постига само с планове. Винаги е необходима и импровизация.

Equifax — американско бюро за кредитни истории. Equifax събира информация за повече от 800 милиона физически лица и повече от 88 милиона компании по цял свят. Основана е през 1899 г., разположена в Атланта, штата Джорджия. Тя е една от трите най-големи кредитни агенции в САЩ заедно с Experian и TransUnion (наричат ги “голямата тройка”). Годишният доход на Equifax е $3,1 милиарда, в нея работят повече от 9 хиляди сътрудника в 14 страни.

Главните държавни клиенти на Equifax са:

-Данъчната служба на САЩ — Internal Revenue Service (IRS);

-Управлението по социално осигуряване на САЩ — Social Security Administration (SSA);

-Пощенската служба на САЩ — United States Postal Service (USPS).

На 10 март 2017 год. злосторници са сканирали достъпните в интернет сървъри за наличието на конкретни уязвимости, за които US-CERT е съобщила преди 2 дни (оперативно!). Уязвимостта е в Apache Struts Web Framework. Уязвимостта е била открита на портала, който позволява на гражданите да въвеждат документи, оспорващи точността/правилността на кредитныте отчети на Equifax (например най-често става въпрос за  съмнителни транзакции по кредити, за оспорването на които в границите на $500 е достатъчно набеденият да подаде заявление и да приложи документ с подпис - обикновено това е свидетелство за управление на МПС). Ползвайки специализирано програмно осигуряване, злосторниците успели да използват уязвимостта на системата и да получат неавторизован достъп до портала. В онзи  момент кражба на данни все още не се правела.

На 13 май 2017 год. започнала кражбата на данни. След взлома на портала злосторниците отправят искания към други бази данни, търсейки ценна информация. Така те намират хранилища на персонални данни с незашифровани логини и пароли, които предоставяли достъп към други бази данни. Като цяло злосторниците отправили около 9000 заявки, като част от отговорите на тези заявки били персонални данни. злосторниците използвали съществуващи зашифровани канали за връзка с цел маскиране на заявките и командите. Използването на съществуващите зашифровани канали за връзка позволило на злосторниците да се скрият в нормалния мрежов поток и да остават незабелязани. След успешно извличане на информация от базите данни на Equifax, тя се предавала на  малки порции навън, без да се отличава особено в общия зашифрован трафик. Атаката продължила 76 дена, преди да я забележат.

На 29 юли 2017 год. специалистите по информационна сигурност, извършвайки обичайната проверка на състоянието на IT-инфраструктурата, открили проникването в портала. Успели да открият проникването, когато започнали проверка на зашифрования трафик. Открили команди, които не били част от стандартната работа на системата. До тази дата шифрованият трафик не се инспектирал от системата за откриване на прониквания, защото срокът на действие на сертификата бил изтекъл, а нов не бил зареден. При това сертификатът бил изтекъл преди 10 месеца, следователно шифрованият трафик не бил инспектиран в продължение на 10 месеца. Откривайки проникването, специалистите блокирали ip-адреса, от който постъпвали заявките.

На 30 юли 2017 год., след като департаментът по информационна сигурност открил допълнителната подозрителна активност, било взето решение да се затвори достъпът от интернет до портала. На 31 юли 2017 год. CISO информирал CEO за инцидента.

От 2 август – до 2 октомври 2017 г. Equifax започнало разследване, опитвайки се да определи колко данни са били откраднати и колко лица ще бъдат засегнати от изтичането на данните. Проучвали се системните дневници, които не били повредени или изтрити от злосторниците. По тях специалистите се опитвали да възпроизведат последователността на действия на злосторниците, за да определят кои данни са били компрометирани. На 2 август компанията уведомила ФБР за изтичането на данни.

Откраднатите данни били на 142,5 млн души.

US-CERT United States Computer Emergency Readiness Team – Компютърен екип за спешна готовност. Първоначално този екип влизал в състава на National Protection and Programs Directorate (NPPD) в структурата на DHS.

През ноември 2018 г. с указ на Д.Тръмп в структурата на DHS било създадено Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, CISA , на което се преподчинила US-CERT.

Има преположения, че по резултатите от разбора на изтичането на данни е започнала подготовката за 2020 г. на двете партии в САЩ.

Трябва да се отбележи, че това далеч не е първия случай на изтичане на данни от БКИ Equifax. Въобще Equifax са "лидери" в тази област. 

И така, първият етап приключи. Честито!

По-нататък трябва да се проведе репетиция и проучване по време на някои по-малки избори преди основното събитие. Това трябва да се направи, за да се проучат нюансите на организацията на процеса, както и защитните механизми на избирателната система. Това ще ти потрябва допълнително, за да ги неутрализираш - например, ако някой ще се усъмни в автентичността на самоличността на някой избирател или в автентичността на подписа му при дистанционно гласуване. Ако това се случи, това е просто страхотно, брато! Системата е идентифицирала своите „огневи точки“ и сега можем да ги потиснем. Как? Много просто! Чрез свои хора в местните законодателни органи ... Няма такива? Трябва да се сдобиеш! Но ако не се получи, винаги има възможност да се постигне чрез съда. И това е още по-добре, защото формираната съдебна практика ще ви струва по-малко и ще остави по-малко следи от вашата намеса. Има само една тънкост - за 100% успех на процеса трябва да привлечеш някое потиснато малцинство с най-безобразния почерк: чернокожи, китайци, араби, гейове.

До 2018 г. бюлетина, отправена по пощата от неграмотно лице в Джорджия, можела да бъде изхвърлена поради несъответствие на подписа, без произнасянето на съда. В иск, подаден от името на сдружението на мюсулманските избиратели против тогавашния държавен секретар на Джорджия Брайан Кемп се твърдяло, че този процес нарушава 14-та поправка на Конституцията, която защищава правото на гражданина на надлежен съдебен процес. Започва съдебен процес поради непропорционалния брой несъответствия, съобщени от окръг Гуинет. Американският окръжен съд за Северния окръг на Джорджия се съгласява с искането, определяйки период за „корекции“ на бюлетините за изборите през 2018 г. Федералният апелативен съд потвърждава това решение.

Има много законни причини, поради които подписът на човек може да се промени с течение на времето, включително възраст, здравословни проблеми или просто защото е променил стила си по собствено желание. С напредването на възрастта мозъкът изолира някои нервни връзки с помощта на защитен екран, известен като миелинизация. „Докато мозъкът ви не оформи напълно всички тези връзки, все още съществува вероятност почеркът ви да се промени“, казва д-р Камила Килбан, невролог по двигателни разстройства в университетската болница на Медицинския център в Кливланд. Въпреки че тези промени са по-изразени при децата докато се учат да пишат, този процес продължава 20 години и дори 30 години.

Трите най-често срещани неврологични разстройства, които биха могли да допринесат за промяна в почерка, са болестта на Паркинсон, есенциални тремори и инсулти, казва Килбан. При болестта на Паркинсон треморът е най-силно изразен в състояние на покой. „Това, което обикновено се случва е, че почеркът става по-дребен поради по-бавните и по-резки движения “, казва Килбейн. Есенциалният тремор, който често се диагностицира както в ранна възраст, така и при възрастните хора, е точно обратното. „Когато ръцете ви са в скута, те не треперят. Но когато използвате ръцете си, треморът е склонен да се засилва ”, казва Килбейн и добавя, че той може да варира по степен на затрудняване.

След като някой получи инсулт, той може да прояви атаксия[1] (наречена от Килбейн „хитроумна дума за несъгласуваност“), което означава, че пациентите могат да сгрешат или пропуснат, когато пишат, което прави почерка „небрежен и колеблив“. „По-малко срещана причина може да бъде спазъм на пишещия, което в медицината се нарича дистония и причинява неволно съкращаване на мускулите.

Освен заради здравословни проблеми, могат да възникнат усложнения от технологичен характер, когато става въпрос за подписите. В Джорджия гражданите автоматично се регистрират за участие в гласуването, когато подават заявление за шофьорска книжка. Много DMV са внедрили електронни файлове за запис на подписите върху шофьорските им книжки, вместо да използват химикал и хартия, които след това да се използват за проверка, казва Янг от ACLU. Всеки, който някога се е подписвал на машина за кредитни карти, може да потвърди, че подписът, направен с електронен стилус[2], може силно да се различава от подписа, направен с химикал.

Основният проблем е, че определянето на легитимността на подписа се извършва от друго лице въз основа на съмнителни методи. В случая с Аризона има определено ниво на подготовка. "Областите се обучават от съдебно-медицински специалисти и всеки подпис се проверява от служителите", пише в имейл говорителката на държавния секретар София Солис. Агенцията не е могла да предостави данни за броя на избирателите, с които са били установени контакти за подписите им на президентските избори през 2016 г. и колко бюлетини са били „излекувани“. "

Така че имаме две съставки за успех в това начинание, брато. Какво следва? По-нататък трябва да намериш достатъчно хора с гъвкави морални принципи или силно нуждаещи се от пари (за пари ще поговорим малко по-долу), които ще представляват маса от хора, в които изведнъж се е събудила избирателната отговорност и които, използвайки личните данни, получени по-рано, ще отидат да попълнят нужния ти избирателен фонд... Този проблем, между другото, също трябва да бъде тестван на предишен етап, за да се разбере с кого в бъдеще ще бъде възможно да се работи и кой ще ти подложи динена кора при първата проверка. Тук е важно да не се сгреши, брато.

Американската мафия предаде Джо Байдън с всички бюлетини. Демократите са платили 3 милиона долара за подправяне на гласове на избирателите.

Това съобщи във вторник шефът на мафията във Филаделфия Джо Мерлино, с прякора Кльощавия Джо. Той каза, че демократите са наели хората му да фалшифицират 300 000 бюлетини. Задачата на фалшификаторите била да попълват бюлетини и да поставят отметка пред името на Байдън. За всеки лист работодателите плащали по 10 долара. Тоест, хората на Merlino са получили 3 милиона долара за работата си.

„Фабриката“ за подаване на фалшиви гласове се намираше в частна къща, където членовете на мафията работеха от сутрин до вечер, пише The Buffalo Chronicle.

Вестникът съобщава, че босът на мафията във Филаделфия - Кльощавият Джо Мерлино - е готов да даде показания под клетва в Конгреса.

Предполага се, че поддръжниците на Демократическата партия, работещи в избирателната служба във Филаделфия, са предоставили на Мерлино кутии с празни бюлетини няколко часа преди затварянето на избирателните секции в изборната нощ. Бюлетините били занесени в два частни дома в Южна Филаделфия. Към 22:00 ч. на същата вечер екипът на Мерлино вече произвеждал над 3000 бюлетини в час. До полунощ капацитетът се увеличил до 6000 бюлетини на час.

Необходимо е също така да се вземе предвид напредъкът в съвременните информационни технологии, включително в изборната процедура. Например, активно се прилага системата за автоматично сканиране на бюлетините, идентификация на избирателя и преброяване на неговия глас. Обърни внимание на този нюанс в предишната работа на съдилищата. Увери се, че системните настройки са достатъчно широки, така че подписващия 500-1000 бюлетини Джонсън да бъде идентифициран като 500-1000 различни хора.

Поддържай запас от резервни скенери, които да можеш да свържеш със системата в нужния момент и да добавиш необходимия брой гласове от запасните бюлетини. Не бива да влачиш всички допълнителни бюлетини до избирателната секция веднага. Първо, може да има активисти на опонента, и второ, какво ще стане, ако все пак те изберат и не е нужно да добавяш много статисти? Бъди внимателен, брато. Процесът изисква търпение и акуратност, а излишната суматоха може да доведе до фиаско!

И така, всичко ти се получи и успя да преминеш към следващия етап. Това вече е успех, брато! Ти почти си готов за победата. Остават само дреболии - да се гарантира, че системата в деня на изборите не може да идентифицира стриктно избирателя с неговата самоличност. В идеалния случай се изисква дистанционно гласуване по пощата или по Интернет. Може да опитате варианта да се отиде лично в избирателната секция, но ще трябва по някакъв начин да маскирате лицето на избирателя, така че да не може надеждно да се установи, че той е гласувал 20-30 пъти, но това е по-трудно и по-скъпо и може да работи само с хора, които са напълно отчаяни от липсата на пари.

Разбира се, добре е, ако по време на изборния период се случи някаква извънредна ситуация - война или епидемия, но как ще се случи, едва ли ще отгатнете ...

Останалото е просто. В изборния ден наблюдаваш и хвърляш дърва в предизборния огън. В случай на сериозен недостиг на гласове ще трябва да се вземат спешни мерки. Спомни си за какво говорихме по-рано: запасете се със скенери и много правилни бюлетини. Ако нещата потръгнат към лошо, забавете процеса на преброяване и рестартирайте системата. Как така защо? Ако свържете скенерите си предварително, тогава контрольорите на противника ще забележат. Ако ги свържете по време на процеса на преброяване, системата ще издаде аларма. Но ако системата се рестартира и по време на процеса на рестартиране тя инициира авторизираните периферни устройства и ако все пак го направите в края на деня, когато контрольорите са уморени, тогава всичко ще се получи. След това просто заредете това, от което се нуждаете (не трябва много, трябва да е достатъчно) - броя на правилните бюлетини и спете спокойно. Не забравяйте по-късно да добавите физически бюлетини към общата маса, в противен случай активистите на противника ще видят разликата при преброяване на гласовете и ще имате проблеми. Вашият опонент може да предположи най-общо за вашия план, но за да докаже нещо, ще трябва ръчно да сравни бюлетините с пликовете или да намери "гласувалите" избиратели и да вземе показания от тях. Затова е по-добре да унищожите пощенските пликове или внимателно да ги скриете, например в голяма яма в пустинята.

Всичко това ще струва много пари, които той също ще трябва да вземе от някъде. По правило предизборните средства не могат да се харчат за такива неща и даже обикновено е възможно те да са изчерпани. Може би вашият противник ще се рекламира активно и ще демонстрира енергична дейност за оспорване на изборите по 1000 различни причини, за да насърчи своите поддръжници да внасят пари в касата, които ще му трябват по-късно за разследването. Дискредитирай тези усилия - показвай тяхната несъобразност! Като алтернатива може да организираш дарения от своите активисти и след това да започнете съдебна битка за нецелево използване на средства. В идеалния случай завоювай блокирането на  тези средства, макар и временно.

Между другото - за парите. Твоите мероприятия също струват прилични средства и не може да ги харчите от избирателния фонд – там всичко трябва да е прозрачно. Трябва предварително да се организира някаква черна каса или алтернативен фонд, който да не е пряко свързан с изборите, но ще ви осигури подкрепа, ако е необходимо. Добре е, ако редовите ви активисти даряват там масово, но не се надявай на шанса – договори се предварително с „дебелите портфейли”.

И още нещо, едва не забравих - при никакви обстоятелства не позволявай избирателните сървъри да попадат в ръцете на твоя опонент! Ако това се случи, тогава неговите „попови лъжички“ (да, да, там също ги има, без съмнение) ще разберат какво се случва и ще имаш големи ПРОБЛЕМИ! Така че брато, избирателните сървъри трябва да бъдат добре скрити, иначе ще има фиаско! Най-добре е в чужбина, под закрилата на надеждни мутри, които първо стрелят и след това питат: "Кой си?"

Късмет, брато. Ти ще успееш! И да - не доверявай това дело на пълни идиоти!


[1] Атаксия (от гръцки: α – „липса“ и τάξις – „ред“) е симптом от неврологията, изразяващ се в липса на равновесие и координация на волевите мускулни движения в различна степен. 

[2] Стѝлусът, също стило̀, е писец (пръчка) от тръстика, по-късно и от други материали (кост, метал и др.), с помощта на който клинописите се издрасквали („пишели“) върху плочки от влажна глина. Стилусът е дълъг около 20 cm и има един остър край. Другият му край бил удебелен и закръглен, за да се поправя написаното. 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: uaklamat
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 105016
Постинги: 64
Коментари: 13
Гласове: 58
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930