Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2019 18:08 - Още за лимфната система на човека
Автор: uaklamat Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 887 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колко малко знаем за лимфната система

ВИЕ ДАЖЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КОЛКО МАЛКО ЗНАЕМ за лимфната система !!! Не само на ниво лични лекари, но дори на нивото на тясно специализираните лекари, от които зависи животът или смъртта на пациента! Професор Левинец - страхотен учен - от много години работещ в алтернативната медицина, се опитва да докаже на целия свят, че лимфната система е много важна! Тя действително е много важна - това е системата за премахване на отрови от тялото, особено на бактериални и гъбично-паразитни отрови от най-простите! Човешкият имунитет зависи практически от тази система, а имунитетът е ЖИВОТ!

Ние се отнасяме към лимфната система по най-небрежния начин - а към нея трябва да се отнасяме само уважително на Вие”! Лимфната система се движи изцяло “отдолу нагоре” и никога обратно! Т.е. от върха на пръстите до гръдния лимфен канал. А как обикновено ни правят масаж? - правилно: "отгоре надолу" - ПРОТИВ движението на лимфата - това означава нарушаване на лимфните потоци! Виждали ли сте някога клапани в лимфните канали? - това е много важно устройство: когато лимфата се издига, клапанът я пропуска, но веднага след това се затваря (не позволява обратно движение на лимфата!). И ако нас хубаво ни помасажират както обикновено, обратно на нейното движение - тогава всички клапани ще бъдат просто разрушени!

Лицето ни го масажират по друг начин, мислите, че от центъра към ушите" по посока на движението на лимфата? Не! Обикновено под очите това се прави обратно  - с пръсти ПРОТИВ движението на лимфата! Има професионални масажисти, които владеят системата на лимфо-дренаж, но 50% от масажистите просто не знаят нищо за лимфната система, че тя циркулира „отдолу-нагоре” ...

Изненадващо е, че в нашата група имаше професионални хирурзи и 50% от тях признаваха, че НИКОГА НЕ ЗАШИВАТ ЛИМФНИТЕ СЪДОВЕ!

Има лекари, които не знаят, че в главата няма лимфни съдове ... - има много такива случаи и проблеми! Защото никой от нас, лекарите, не е преминавал безплатна специализация по клинична лимфология в университета!

Представете си кръвоносен съд, по който се движат червени кръвни клетки (еритроцити) и бели кръвни клетки (лейкоцити) редом до тях клетки, които получават храна от тях. От всяка тъкан излизат лимфни съдове, които започват непосредствено от тъканта и  те филтрират огромни потоци от излишна течност. Течността излиза заедно с витамини и разтворени в нея вещества, като частично се абсорбира обратно. Но по-голямата част от течността, промивайки тези тъкани, това „блато“ - отива в лимфата. Тук живеят бактерии, тук живеят и гъбички, свързани помежду си във вериги, тук живеят и паразити - описторхи, ламблии - точно в тъканта! Тук всичко постоянно се измива от водата в съдовете - и отива в лимфата. Всяка минута има изтичане и изпразване.

Помните ли училищната задача за басейна? - определено количество вода се влива в басейна през една тръба, а друго количество вода изтича през тръба с по-малък диаметър. Трябваше да се изчисли: след колко време водата е напълно заменена в басейна? Никога не можех да пресметна! И ето тук е същата картина: по една тръба влиза - по друга излиза и пространството трябва да остане идеално чисто!

Лимфният възел е ПЪРВИ охраняващ орган от по-малък мащаб и ако той е поразен диагнозата е: "Рак от първа степен". Метастазите преминават през лимфните възли, изпомпвайки цялата вода тук. Десет входа - и един изход! Тук е ферментната база на лимфоцитите- макрофаги. Лимфните възли са помещението, в което живеят живи макрофаги, Т-лимфоцити, В-лимфоцити, те, чрез филтриране на тази течност, унищожават бактерии, вируси, гъбички, паразити и протозои. Сравнително чистата лимфа се движи по-нататък  и към нея се присъединяват други територии.

След това идва следващият лимфен възел от втори порядък. И ако той е запушен – диагнозата е "Рак от втора степен". И така нататък: десет входа - и един изход ... и всичко върви отдолу нагоре и се нарича Работа на лимфната система.

Кое е важното? - това, че лимфната система е ЕДИНСТВЕНАТА система, с изключение на бъбреците и стомашно-чревния тракт, която извършва изхвърляне (извеждане) на отровите навън през лигавиците! Това е изцяло уникално явление, защото през кожата не можем да изведем нищо! Ако лимфната система е повредена - ще изхвърляме през кожата ... Изхвърлянето на отрови става само през лигавиците, защото те нямат твърдата мъртва защитна бариера на епидермиса.

И така, ПЪРВОТО МЯСТО на лимфната евакуация - първото място за изхвърляне на труповете на бактериите навън е влагалището (при жените) и пикочният канал (при мъже)! Веднага щом нещо влезе в тялото - веднага това „нещо се разкрива: некомфортно състояние, болка, прерязване, нещо друго… Това означава, че нещо вече се е промъкнало, по точно не нещо, а някой (жив и развиващ се организъм) - гъбична бактерия, вирус, паразити, протозои, хламидии, описторх! И с какво ние обикновено се "борим" с пълна сила? - правилно, със секрецията от там ... И всъщност трябва да се борим с паразитите - с бактериите, вирусите, гъбичките, с AБВ-то, с инфекцията! Но нашата медицина има голям проблем – тя се стреми да няма секреция, храчки, хрема, изпотяване! Какво се случва: едно хапче ще се опита да ви спаси от секрецията, но тя къде ще дене? Километрични гъбични колонии, които живеят във всички тъкани, в черния дроб, в бъбреците, в червата. Лекарството може да бъде с такава сила, че да удари черния дроб по такъв начин, който едва ли ще е малък. Като правило се получава добре: три дена няма секреция, после започва отново (например млечница). А какво е млечница, какво представлява секрецията при млечница? - Това са труповете на гъбичките, които са били унищожени от нашия организъм с помощта на левкоцитите!

Ето защо, не трябва да се борим с трупове - те вече са убити! Необходимо е да се борим с живите гъбички! А можем да се борим само по един начин - като повишим ИМУНИТЕТА си! Защото с другите методи нищо няма да се получи: ВСИЧКО ЖИВО в организма  не може да се убие !!!

ВТОРОТО МЯСТО за извеждане  са червата - през тях се отделя огромно количество отрови! Някой казва: „Имам дизентерия и в изпражненията ми – плътна слуз!” А какво е слуз? - да, същата тази гной - трупове на вируси, бактерии, гъби, дизентериални пръчици, салмонела и други ... Лимфните възли във вътрешността на червата са хиляди - те отделят всичко това!

ТРЕТОТО МЯСТО за извеждане – изкачваме се с един етаж по-нагоре - това са ПОТНИТЕ ЖЛЕЗИ, особено в подмишниците. Човек просто ТРЯБВА ДА СЕ ПОТИ - всички отрови (хормони, токсични отрови са средни молекули, а не гной) се екскретират през кожата. И какво да правим, за да не се екскретират никога? - правилно, рекламираните 24-часови дезодоранти, Ботокс инжекции, гелове, мазила на основата на формалдехид, таблетки, които напълно блокират лимфната система и при продължителна употреба могат да причинят сериозни странични ефекти: говорни нарушения; нарушаване на вкуса, затруднено дъвчене и преглъщане; сухота в устата; задържане на урина, запек. В борбата срещу хиперхидроза често се използват и пристрастяващи лекарства, включително успокоителни, транквиланти, докато причината е в замърсяването, интоксикацията  на организма, а с тази страшна химия ние просто варварски се самоубиваме поради елементарна неграмотност. И всички проблеми с потта са решени: дори да ви плаши, повече няма да има повече изпотяване!

А КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ОТРОВИТЕ ??? - в най-близкото място - в млечните жлези! Оттук и мастопатия, замърсяване на лимфния басейн: лимфата изтласква всичко навън - а вие попръсквате (намазвате) - и сега вече никога повече няма да се потите (но сте потенциално болен) Джеймс Бонд! Страшна грешка! Никога не използвайте блокиращи препарати! За съжаление, химикалите, пръскани по кожата, свиват съдовете по зададена програма в продължение на 12-24-48 часа, а сега вече се появиха и супер дезодоранти - 7-дневни, както и различни инжекционни методи за продължително време. И после при вас просто се блокира механизмът на потните жлези - и като цяло краят ...

Навсякъде има лимфна система: по цялата кожа, по всички всички стави. Всичко е много просто: ето колянната става - две кости с гладка опорна повърхност, а около тях - капсула. Някои имат подути стави ... защо се подуват? Оказва се, че зад тази става има голям лимфен възел и ако е задръстен (от бактерии, например от бета-хемолитичен стрептокок, който живее в кръвта), тогава тук се получава АРТРИТ (ревматоиден, инфекциозно-алергичен, полиартрит - при много стави). А защо при ставите? Две кости, които не подозират нищо, съществуват си сами за себе си - и изведнъж - ТЕМПЕРАТУРА, защо? - Да, за да се бори с бактериите! Или се появява отток - Защо? – ами защото лимфният възел не пропуска течността. Какво правим обикновено: нагряваме, мажем се с мехлеми, кал, хормони, разтриване - и мислите, че ще ви помогне? Никога! - защото първо трябва да се почисти ЛИМФАТА!

Но най-напред трябва да се види кой живее там, колко са и след това да започнеш да приемаш лекарства. Но докато не разберем кой живее там - няма да можете да излекувате никакви стави, кожа или бъбреци! За да се избавим от различните „жители“, се нуждаем от различни лекарства: да допуснем, че там живее гъбичка - а на нас ни предписват курс с антибиотици, които абсолютно не действат на гъбичките и дори ги хранят! И се появява мощен гъбичен артрит, който много сложно се лекува! След него започва и болестта на Бехтерев (която в един момент засяга всички стави) - и всичко, което си помислите ...

ЧЕТВЪРТОТО МЯСТО е НОСЪТ, през него се извежда основното количество въздушно-капкова инфекция. Аденоидите сте ги премахнали – убили сте своята защита!

ПЕТОТО МЯСТО са СЛИВИЦИТЕ. Постоянно се подуват, пречат оперирали сте ги – и сте погребали още една защитна линия!

ШЕСТОТО МЯСТО - е ЛАРИНГСЪТ – развитие на ларингит.

СЕДМОТО МЯСТО – ТРАХЕЯТА – развитие на трахеит.

ОСМОТО МЯСТО - БРОНХИТЕ - развитие на бронхит.

ДЕВЕТОТО МЯСТО – БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ - развитие на пневмония.

Това е всичко, няма повече защитни бариери.

Може да се блокира или отреже ВСИЧКО на човек, но как след това ще изхвърля гной, това е напълно непонятно! Повечето хора, които са отрязали сливиците си, развиват хроничен ларингит, хроничен фарингит, с  елементи на бронхит. И ако паразитите, ламблиите и вирусите останат в него - тогава болестта ще протича с осмотичен или обструктивен компонент.

Какво представлява ПНЕВМОНИЯТА? - Това е тромбоза на лимфните възли, препятстваща отделянето на течност. Какво е невродермит, псориазис? - това е пълно запушване на лимфните възли, дължащо се на гъбична патология, това е гъбичка, която ВСИЧКО там е циментирала - затова кожата отваря "противопожарните прозорци" върху повърхността на гънките (при децата - дупе, бузи, корем - в зоните на натрупване на лимфни възли).

Защо тези, които обръщат внимание на ГИМНАСТИКАТА, обикновено имат добро състояние на лимфната система? Човек няма отделно сърце за лимфната система, но как се създава движещият се лимфен поток? Ето един лимфен съд, а около него са мускулите! Мускулите се свиват - лимфата се избутва, а клапите в лимфните съдове не позволяват да се върне обратно. Но ако мускулите около съда не работят - откъде ще дойде лимфното движение ?!

Когато седим неподвижно, мускулите са отпуснати и не се свиват и разпускат - и лимфата е неподвижна! А който движи ръцете и краката си по малко (скрита гимнастика за тялото) - мускулите му се свиват - и се появява движение на лимфата. Чувствате се уморени - това означава, че лимфата е в застой! Счетоводителят седи 8 часа на работа и вече не различава наличните пари от безналичните  - нека да пийне вода, да се раздвижи, да направи скрита гимнастика – и ще му се проясни.

И така, за да няма хемороиди – правете упражнения на седалищните мускули  - напр. подскачайте  30-50 пъти - това е масаж на лимфния колектор на малкия таз. Ако няма такъв масаж - ще има простатит, аденом ...

Лимфната система не трябва да се загрява, забравете за кварцовите лампи!  На лимфната система не могат да се правят компреси, заобикаляйте лимфните възли по време на масаж: там живеят левкоцити, а ако ги натиснете, ще промените обратно потока на лимфната течност и просто ще  ги унищожите ... Ако повредите лимфния възел под коляното, то ще се подува цял живот! Има такава болест - слоновост –трябва да се помни, че лимфата тече вътре и никакви външни процедури няма да помогнат! Лимфата може да бъде почистена отвътре, но само активните движения могат да я заставят да се движи, а мускулните се свиват и разпускат чрез гимнастика. Ако възлите не са запушени с бактерии! - това е фундаментално важно!

В главата няма лимфни съдове – там има лимфни езера, от които лимфата просто се стича надолу.

След прочистване на лимфните възли и преминаването през 10 „охраняващи органа”, чистата лимфа (това е същата ВОДА или сукровица, това е същата част от червената кръв, в която няма червени кръвни клетки) се влива във венозния поток и се смесва с венозната кръв, като я почиства мимоходом.

А ако лимфните възли са запушени - нищо не тече и нищо не се смесва, започва да сълзи, защото организмът не може да пропусне през лимфния възел гнойната лимфа и той я изхвърля навън - върху КОЖАТА! И е налице екзема, невродермит, псориазис, дерматит, диатеза, фурункулоза, акне, изприщване и др.

Тези прояви зависят само от това какво живее в лимфните възли. Най-често там се откриват гъбички (живеят в лимфата, поразяват кожата), на второ място са глистите, на трето - бактериите, вирусите са на четвърто място (те са толкова малки, че не живеят в лимфата, а веднага преминават  в клетката!) Обърнете внимание: във всички антипсориазни мазила присъстват противогъбични препарати, но кожата е твърде отдалечена от гъбичките, тъй като развитието на процеса е вътре в тъканите.

Дерматолозите са най-щастливите лекари: линейката никога не отива при тях, всички те знаят, че никой няма да излекува нищо и към тях няма никакви претенции! А сега вече има лекари с още по-тясна специализация: кандидолози, хламидиолози, да не говорим за дермато-венеролози - те отдавна са се отделили ..., при тях специализацията е по бактериите! Бактериите вече са толкова умни, че всяка разумна бактерия вече се нуждае от лекар! Да предположим, че ревматологът се занимава САМО с бета-хемолитичен стрептококи, но вече имаме АРМИЯ от ревматолози и те не могат да се справят с тази бактерия (тя е по-умна!). И нас ни лекуват в съвсем друга посока, защото основната причина е стагнацията и увреждането на лимфата от мускулна неподвижност (просто сме твърде мързеливи да правим гимнастика!).

Ще попитате коя е добрата гимнастика? - ВСЯКА – просто да се движим! На когото каквото му харесва: дали танци или бойни изкуства, Йога, Ци Гун, Тай Чи, Кунг Фу и всяка друга оздравителна гимнастика ... но не всеки може да се справят сами, нужни са и компетентни учители. Купете си книгата на Кацудзо Ниши - всичко е там много просто и достъпно - това е една от най-простите системи. Системата на Ниши не е просто КОМПЛЕКС от много важни правила и упражнения, тя е начин на живот, който развива НАВИКА  да се живее според законите на природата.

Гимнастиката трябва да стане част от начина ви на живот. Тя трябва да бъде индивидуална.

Основното в живота е правилно хранене и поне някакво ДВИЖЕНИЕ. Нищо друго не е по-важно!

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. aidriell - А защо изобщо смятате че малоумните ...
06.07.2019 20:31
А защо изобщо смятате че малоумните бели престилки влезли в медицина с успех 2.02. изобщо знаят каквото и да било освен да убиват хора и да бъдат продавач -консултанти на химически отрови за най големите фармацевтични корпорации. Вас нека да не ви духа вятър да не ви вали сняг, дъжд да не ви грее слънце и да не ви мокри водичка пък ще бъдете 'вечно здрава. '
Макар и да не си масажирате лимфата наобратно.
цитирай
2. анонимен - Искрени благодарности за тази л...
06.07.2019 21:07
Искрени благодарности за тази лекция, която допълни и моите познания от обща култура!
Все повече се пише не само за лимфната система и други укрити тайни..., но и за Холистичната медицина, каквато е била от хилядолетия!
И аз от дете съм подложен на терора на „Доктори“, но и се наложи да работя с тях по-отблизо... И заключението ми е че това не само невежество в медицината, но и една много сериозна Мафия, и Докторска и фармацевтична, чиято престъпност за човечеството е мащабите на всички световни войни!
Bven пусна много хубав материал - 01.07 08:27 – “лек за всички болести” за лекари които ни дават надежда че в медицината нещо ще се промени!
   Лекс
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: uaklamat
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 104401
Постинги: 64
Коментари: 13
Гласове: 58
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031