Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2018 20:44 - Подкрепа
Автор: uaklamat Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.02.2018 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Спрете сексуализацията на децата!

 Ние участниците в коалицията за защита на здравето и невинността на децата, включваща представители на страни от всички региони на света, сме се събрали в щабквартирата на ООН в Ню Йорк, за да представим това всемирно обръщение, призоваващо да се защити здравето и невинността на децата.

С голяма загриженост потвърждаваме, че девойките и момичетата са подложени в особено голяма степен на сексуализация и експлоатация, поради това, че формалните образователни програми за „всеобхватно сексуално образование” поощряват сексуалната активност, свързана с голям риск.

Ние се обръщаме към всички държави-членки на ООН, към агентствата при ООН, към търговските организации, църквите, неправителствените организации, отговорните граждани и правителствените служители по целия свят с призив да се предприемат незабавни мерки, насочени към защитата на здравето и невинността на децата, особено на момичетата, чрез прекратяване на финансирането и поддръжката на всички организации, агентства, проекти, програми и учебни курсове, разпространяващи тези опасни програми за сексуално образование.

Ние заявяваме, че подобни програми за сексуално образование съвсем не са „всеобхватни”, тъй като учат младите хора, че имат „право на сексуално удоволствие” и поощряват свързаното с голям риск сексуално поведение, но при това не ги предупреждават достатъчно за големите негативни последствия – както физически, така и емоционални, до които водят ранните сексуални действия, както всички подрастващи, но особено девойките и момичетата. Тези програми също така не съобщават за множеството биологични факти, в т.ч. информация за развитието на мозъка на подрастващите и за уязвимостта на женската репродуктивна система. Без знанието на тези факти, младите хора не могат да вземат информирани решения по отношение на сексуалното си поведение.

Ние се обявяваме против всички програми, които включват предоставяне на децата и младежта на откровено сексуални и еротични материали, или поощряват подрастващите да използват презервативи в качеството на „защита”, без да им се събощават при това пълни данни за големия брой случаи, при които те не „сработват” и без да ги информират, че е рисковано да разчитат на тях като на средство за предпазване от бременност и заболявания, предавани по полов път, включително СПИН.

Ние заявяваме, че програмите за полово възпитание трябва да поощряват въздържането от сексуална активност преди брака като единствения надежден път за предотвратяването на заболявания, предавани по полов път, извънбрачно забременяване, аборти и много други документирани негативни последствия за здравето, свързано с предбрачния секс.

Ние заявяваме, че програмите за сексуално образование, поощряващи сексуалната активност сред децата, са безотговорни и подлагат децата, особено момичетата, на риск от експлоатация, болести и ранна смърт.

Ние заявяваме също така, че подобни образователни програми нарушават Конвенцията за правата на детето, признаваща, че „детето поради неговата физическа и умствена незрялост се нуждае от специална защита и грижа” и че държавите-участнички „се задължават да защитават децата от всички форми на сексуална експлоатация”.

Ние призоваваме всички агенции при ООН да прекратят разпространението и финансирането на програми „за всеобхватно сексуално образование” и вместо това да поддържат програмите, поощряващи идеала от въздържане от сексуална активност преди брака.

Накрая призоваваме всички отговорни граждани на света да се присъединят към нас и да подпишат това обръщение, а също така да направят всичко според възможностите си, за да заставят правителствата и агенциите при ООН да прекратят финансирането на програмите за така нареченото „всеобхватно сексуално образование”, които обещават да защитят децата, а в действителност ги подлагат на опасност за тяхното здраве и невинност.

http://www.stopsexualizingchildren.org/ssc/petition.cfm




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: uaklamat
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 104349
Постинги: 64
Коментари: 13
Гласове: 58
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031