Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2018 20:10 - Петнайсетте закона на здравето
Автор: zdimek75 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.01.2018 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Петнайсетте закона на здравето

image

1. Доверие в Бог
Да Му се доверим като малко дете на баща си, това успокоява и изпълва с мир, дори в най-напрегнати моменти.
2. Слънчевата светлина.
Слънчо ни зарежда с настроение, но и с витамин Д.
3. Упражнения.
Движението натоварва мускули и кости, стимулира кръвообращението, ускорява отделянето на отпадъците, тонизира организма.
4. Вода. 
Когато пием достатъчно количество мозъкът се радва, червата се прочистват, кръвта се разрежда, не миришем неприятно. Добре е 30 мин. преди ядене и поне 1 час след ядене да се пие вода. 
5. Свеж въздух - по-богат на кислород, ободрява или успокоява.Освен след дъжд или буря, полезен е въздухът и под душа.
6. Жизнерадост - доброто настроение помага на кръвообращението и създава приятна атмосфера около нас.
7. Сън - задължително. Така сме създадени, нужна ни е почивката. Добре е 7-8 часа да се спи, в тъмната част на денонощието, идеалния вариант е от 21.00 часа, в краен случай от 22.00ч. заради производството на мелатонин и хормон на растежа, които са "сервизни монтьори" в тялото ни. Те поправят поражения в организма. Заспим ли, добре е да не попада светлинен лъч в очите ни.
8. Хранене - семпла диета, благодарност и молитва за храната която приемаме. И нека помним, че най-натовареният орган в нас е стомахът ни. Полезно е между храните да не приемаме нищо и да му даваме почивка - затова е добре 5 часа от хранене до хранене при възрастен човек. Младите и подрастващите може да приемат по-често, но пак да се внимава в количеството.
9. Дрехите.
Трябва да внимаваме с какво и как се обличаме. Дрехите ни трябва да са стилни, чисти, но и да ни съхраняват. За предпочитане са естествените материи, крайниците трябва да са облечени както тялото. Оголването на крайниците може да доведе до промянв в кръвообращението и след време - заболявания.
10. Хигиена.
Редовната баня стимулира кръвообращението, прочиства порите, има тонизиращ ефект върху целият организъм. Нека внимаваме с какви химикали се къпем. Полезно правило е - ако можеш да хапнеш без да се натровиш от шампоана или сапуна - ползвай го. Добре е да има механично изтриване на тялото, за прочистване на порите.
11.Въздържание.
Лакоми сме в много отношения, но точно въздържанието ще ни спести абонаментния престой при личния лекар в зрелите години.
12. Регулярност и постоянство в режима на живот - по природа ние сме лениви, обичаме да си полежим, да се отпуснем с чаша вкусно пите пред екрана. Но здравето и тонуса ни се поддържат с воля и дисциплина.
13. Чиста съвест - много важен фактор за нормална работа на нервната система, оттам и на организма. Мир и хармония, баланс има в сърцето на човека с чиста съвест.
14. Добрите социални отношения.
Ние влияем и се влияем от хората около нас, от средата, в която живеем. Мирът, усмивката, позитивното настроение създават атмосфера на добронамереност и по-лесно преодоляване на проблемите.
15. Билките.
Може да са записани последни, но не са последни по значимост. Колкото по-добре ги познаваме, знаем къде да си набавим от тях, толкова по-малко ще зависим от здравната система и фармацевтичната индустрия. Не искам с това да отхвърля ролята на лекарите или фармацевтите, но нека помним, че отговорността да сме живи и здрави е лична и зависи най-вече от нас и нашият стил и начин на живот.

Слава на Бог и нека Ви благославя!  
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zdimek75
Категория: Новини
Прочетен: 198338
Постинги: 69
Коментари: 11
Гласове: 87
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031