Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2017 11:41 - Непознатата лимфна система
Автор: uaklamat Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1934 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В нашия организъм текат две реки на живота, свързани много тясно помежду си, но въпреки това , напълно автономни. Едната от тях е „червената река”. Това е кръвта и кръвоносната система. Другата е „бялата река”. Това е лимфата (от лат. lympha – чиста вода, влага) и лимфната система. Когато говорим за лимфата, имаме предвид тази прозрачна течност, която се отделя от малките ранички. В народната памет тя почти се нарича кръв – съкровица.

В нея отсъстват еритроцитите (червените кръвни телца) и затова цветът на лимфата не е червен, а прозрачно жълт.

Тези две реки – бялата и червената са равнопоставени в нашия организъм и по значимост, и по дължина. Но ако сходството в дължината и разклонеността се виждат прекрасно на всяка схема с просто око от всеки дилетант, то тяхната равнозначност и равноценност в жизнената дейност на нашия организъм познават не всички.

Лимфната система

И така, преди да говорим за лимфаденита, който като компас показва за нарушения в плавното течение на „бялата река”, ще се опитаме да запълним белите петна в нашите представи за лимфната система, за нейните елементи, предназначение и функции.

Известно е, че нашият организъм се състои от огромно множество клетки, които представляват самостоятелни, автономни живи организми. Всички тези клетки се намират в „световния океан” на междуклетъчната течност, която ги измива. Този „световен океан” представлява примерно 30 % от масата на тялото на човека, т.е. в някои случаи достига и до 50 л! Защо е толкова много? Защото междуклетъчната течност изпълнява в нашия организъм няколко функции едновременно.

От една страна това е храненето: всяка клетка получава необходимия за жизнената й дейност кислород, хранителни вещества, витамини и микроелементи, доставяни в междуклетъчната течност с кръвоносните съдове.

От друга страна – извеждането на отпадъците от дейността на клетките. Тук могат да бъдат бактериите и гъбичките, свързани във вериги, и паразитите. Освен това в нашия организъм ежедневно умират около 1 милиард клетки, които също е необходимо да бъдат „утилизирани”. И за тази цел природата ни е снабдила с универсална система за организиране на реда в нашия организъм и за прочистване, филтрация и имунологична обработка на междуклетъчната течност.

За тази цел в междуклетъчните пространства съществуват супер тънки лимфни капиляри. В лимфните капиляри междуклетъчната течност вече е лимфа. Основното предназначение на лимфата е със своето налягане да промива от лимфните капиляри и канали мъртвите клетки на организма, а така също бактериите, вирусите и токсините.

Лимфата много прилича на кръвната плазма и циркулира по лимфната система значително по-бавно, отколкото кръвта в кръвоносната система. В лимфата, както и в кръвта, има левкоцити (бели кръвни телца), които отговарят за имунитета и се наричат лимфоцити.

Гъстата мрежа от лимфни капиляри се влива в големи лимфни съдове, каквито са разположени по всички части на тялото, с изключение на централната нервна система, костите, хрущялите и зъбите. След това лимфните съдове се обединяват в два големи лимфни канала.

В единия от тях – гръдния канал – се стича лимфата от цялото тяло, с изключение на дясната половина на шията и главата. Останалите лимфни съдове от дясната половина на главата и шията образуват десния канал. Накрая цялата лимфа на нашето тяло попада във вените.

Всяка минута от гръдния канал във вената постъпват от 4 до 10 мл лимфа. За денонощие 50 % от циркулиращия в кръвта белтък и 60 % от общия обем на плазмата се филтрира от капилярите на лимфната система, а от там постъпва обратно в кръвта.

Тъй като лимфната система представлява система за пречистване, филтрация и имунологична обработка, в нея също има „филтри за прецизно и грубо пречистване” от всякакви примеси и замърсявания. Това са лимфните възли. В организма на всеки човек има от 400 до 1000 лимфни възли с големина от глава на топлийка до орех (0,1 до 2,2 см). Те са разположени на групи по протежение на лимфните съдове на всеки 3-5 см.

Най-много филтри-лимфни възли има в лимфните съдове, които носят лимфа от тънкото и дебелото черво, бъбреците, стомаха и белия дроб. Т.е. в тези места, където е най-вероятно проникването на окупатори – вируси и микроби.

В лимфния възел има няколко входа, а изходът е само един. Впрочем, поради това, че лимфната система извършва много сериозна и сложна работа, свързана с въвеждането на ред в нашия организъм, по лимфната система в даден момент циркулира едва 1,5-2 л лимфа.

Попадащите от съдовете бактерии и други чужди частици се филтрират и унищожават в лимфните възли, а напускащата възела лимфа носи със себе си лимфоцити и антитела за доставка до мястото на заразяване. С тази цел в лимфния възел живеят, обучават се и работят макрофаги и лимфоцити (количеството на лимфоцитите в организма е повече или по-малко постоянно, но в зависимост от здравословното състояние то може да се увеличава или намалява).

Т-лимфоцитите (разпознават антигените, активират В-клетките и атакуват патогенните клетки) и В-лимфоцитите (произвеждат антитела, които действат против антигените – частици на чужд белтък). Те заедно и дружно, филтрирайки лимфата, противостоят на АБВГПП (Агресията на Бактериите, Вирусите, Гъбичките, най-простите Паразити). Най-често в лимфата се откриват ГЪБИЧКИ, на второ място ГЛИСТИ, на трето място БАКТЕРИИ, на четвърто място ВИРУСИ (вирусът е толкова малък, че не живее в лимфата – веднага отива в клетката).

Понякога по време на схватката с микробите, токсините и прочие врагове на нашия организъм, лимфните възли се увеличават, тъй като за борбата са необходими повече лимфоцити. При възпаления, в лимфните възли винаги има битка на живот и смърт, битка на доброто със злото, в която умират хиляди лимфоцити и не винаги доброто побеждава злото… Тук вече причината е в имунитета. Ако имунитетът е слаб, получаваме в резултат лимфаденит – бактериално възпаление и увеличение на възлите на лимфната система. Постъпването на лимфата от поразения орган временно се блокира, възелът се надува и става болезнен.

Популярно е мнението, съгласно което 80 % от това, което правим, вреди на нашето здраве. Колко горчив смисъл има във тази фраза лесно се вижда на примера на нашето поведение спрямо лимфната система.

И така, лимфната система е система за въвеждане на ред в нашия организъм и извеждане на отпадъците и отровите от него. За ефикасната работа на лимфната система трябва да се помнят всичко на всичко 4 правила:

·         Отровата може да се разтвори само във вода и в нищо друго.

·         Да се изведе отровата може само чрез слизестите ципи, защото те нямат твърдата защитна бариера на епидермиса.

·         Скоростта на извеждане зависи от скоростта на движение на лимфата по лимфните съдове.

·         Изчистването на организма и съответно движението на лимфата се осъществява отдолу нагоре. 

Продължението следва.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. uaklamat - Непознатата лимфна система - продължение
28.02.2017 12:05
Изглежда много просто! Но нека да разгледаме как реализираме тези истини на практика. От почти 100 хиляди живи същества на земята само човекът пие нещо друго, освен вода (млякото при млекопитаещите е ядене, а не пиене). Мнозинството от хората пият тогава, когато почувстват жажда. А жаждата вече е 4 или 5 признак за обезводняване.
Когато устата е пресъхнала, това вече е дълбоко обезводняване. А сега да си спомним с какво обикновено утоляваме жаждата си. Със сладки газирани напитки, компоти, сокове, чай, минерална вода. Но нито една от тези напитки не утолява жаждата. Желанието да се пие за известно време изчезва, но жаждата – като потребност на организма от вода – не изчезва. Водата е универсален разтворител.
На нашите клетки им е нужна вода точно така, както вие можете да измиете косата си или да се изкъпете само с вода. Не със сок, не с кафе, и даже не с мляко, а само с вода. Ако ни казват, че за ден човек трябва да изпива 1,5-2 л течности, то тук става въпрос преимуществено за вода.
80 % от отровите и токсините се намират не в червата, бъбреците или черния дроб, а в междуклетъчната течност. Ако човек иска да прочисти организма си, значи трябва да изведе от себе си цялата тази „кисела” междуклетъчна течност. Да се прочисти лимфата означава да се разреди, допълвайки я с чиста вода, а не да се употребява без мярка солено и сладко, което „изчерпва” от клетката дори и тази вода, която все пак е попаднала в нея. Точно както посипаната сол върху разрязана прясна краставица или захар – върху пресни ягоди, предизвиква изтичане на техния сок.
А сега малко за второто просто правило. Всяка отрова или отпадък се извежда от нашия организъм чрез всевъзможни отделения. Например слюнните жлези са най-мощният дезинтоксионен орган (чрез слюнката се отделя до половин литър течност с токсини). Секретите, отделяни от половите органи, хремата, течните изпражнения – всичко това е необходим вариант за пречистване на организма от шлаки и токсини.
За съжаление в следствие на определени стереотипи, насадени чрез реклама или други начини, се е създало мнението, че трябва по всички възможни начини да се борим с всичките тези отделяния. Но това изцяло е неправилно, тъй като такава „борба” не само че не отстранява причините за нарушенията, но и не позволява на организма да се пречисти, като по този начин задълбочава процеса на увреждане.
Например, през носа се извежда основното количество от въздушно-капковата инфекция. А на нас ни се предлага да спрем секретите от носа с всевъзможни препарати. Ако при детето периодично се наблюдава хрема или хроничен ринит, съществува мнението, че за всичко са виновни аденоидите и те трябва да се премахнат. Но всъщност аденоидите са лимфни възли. Те се увеличават само тогава, когато в организма има инфекция и лимфната система активно се бори с нея. Махаш аденоидите – премахваш своята защитна преграда! Или например потните жлези, каквито има особено много под мишниците. За денонощие до 50 % от отровите се извеждат чрез потните жлези в кожата. Подмишниците са главен дренаж на млечните жлези. На нас ни се предлага да вземем всички мерки за да не се потим никога. Използването на суперсилни дезодоранти антиперспирант дотолкова е станало стабилен навик, че понякога ги използват веднага след като излязат из под душа и даже в почивните дни. Но след като отровите не могат да излязат чрез потните жлези под мишниците, те отиват в най-близкото място – в млечната жлеза, осигурявайки там условия за поява на мастопатия.
За лимфната система няма отделно сърце! Движението на лимфата се осъществява за сметка на свиването на лимфните възли при подаването на импулси по нервните пътища, а също така за сметка на движението на мускулите, разположени по съседство с лимфните канали; движението се осъществява посредством налягането на течността и физиологичната активност на органите, заобикалящи лимфните възли. Мускулът се свива – лимфата се придвижва. Но ако мускулите около лимфния съд не работят, как да се осъществи движението на лимфата? Това е и основният проблем, свързан с пречистването на организма – застой и поражение за лимфата от обездвижването на мускула. Само активните движения, свиването на мускулите – гимнастиката, могат да накарат лимфата да се движи,. При това всякаква. В идеалния случай движенията трябва да бъдат хармонично разпределени по всички групи мускули и да са съпроводени с неголямо усилване на пулса и отделяне на пот. Само в този случай физическото натоварване може да се смята за ефикасно.
Тези 6-8-10 часа, които обикновено се прекарват седейки пред компютъра не се смятат за натоварване, защото няма разпределяне на натоварването по всички групи мускули. А чувството на умора, което често възниква – често е признак на застояла лимфа. Щом почувствате умора, подвижете се, пийнете вода (!), направете гимнастика – и умората навярно ще изчезне.
Всичко, което в организма е свързано с оттоци, като правило се отнася към лимфната система. Оттоците в краката, ръцете, очите, кръста, ставите – всичко това като правило е застояла лимфа.
Добра тренировка за лимфната система е сауната. Междуклетъчното пространство може да се намира в едно от две състояния, които преминават от едно в друго – гъсто (гел) или течно (колоиден разтвор). Лимфата, ако е силно замърсена, представлява гъст гел. В нормално състояние лимфата трябва да е относително течна. На процеса на преминаване от едното в другото най-бързо влияе температурата. В сауната междуклетъчната течност се разрежда, а след скачане в басейна се превръща в гел. Освен сауната, лимфостимулатори, които разреждат лимфата, могат да бъдат листа от френско грозде, корени от женско биле, хилядолистник, шипка, овес или до 1,5-2 л вода на денонощие.
Лимфата се придвижва само в една посока – от тъканите отдолу нагоре. От края на пръстите – до гръдния лимфен канал. Това се дължи на това, че задачата на лимфната система е да събере от тъканите течност и след това пречистена да я пренесе в кръвния поток. Във всички лимфни съдове има клапани, които не позволяват на лимфата да тече обратно. Клапанът пропуска издигащата се лимфа и веднага се затваря, като не дава възможност за обратен ход на лимфата. Да се ускори движението на лимфата в лимфните съдове, увеличавайки оттичането на тъканната течност, помага масажът. Но той трябва да се прави само по посока на движението на лимфата – отдолу нагоре. И даже ако вие сами си разтривате краката, движенията трябва да бъдат от края на пръстите към бедрата, само в една посока. А как всъщност ни правят обикновено масаж – отгоре надолу, т.е. срещу течението на лимфата – а това означава, че се нарушават лимфните потоци. И при силен натиск или или притискане могат да се разрушат клапаните в лимфните съдове.
Несъблюдаването на тези прости правила води до това, че лимфната система просто вече не е в състояние пълноценно да си изпълнява работата. И тогава се появяват признаци, че имунната система е потисната и не работи. Това води и до поява на различни видове изприщване (токсините излизат през кожата). Това е и неприятната „старческа” миризма (токсините се задържат по повърхността на кожата и се окисляват). И внезапно появяващите се по кожата папиломи, пигментни петна, брадавици и други образования по кожата – всичко това не е нищо друго, освен последствия от интоксикацията на лимфната система. Възпалението на ставите, гърлото, бронхите, белия дроб, отичане на краката в повечето случаи също са следствие от пораженията на лимфната система, макар че мнозинството хора мисли, че това е сърдечна или бъбречна недостатъчност. Оттичането на краката може да показва, че силно са затлачени лимфните възли в слабините и лимфата не може да се издигне. Подуването на ръцете често е в резултат от запушването на подмишечните лимфни възли. Оттичането на очите е възможно да е вследствие на запушване на подчелюстните и лицеви лимфни възли.

ЛИМФАТА СЕ НУЖДАЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ

Кръвта се привежда в движение от мускулния сърдечен орган - сърцето, движението на кръвта по артериите и вените се осигурява от строежа на клапаните на сърцето, от строежа на сърдечната и артериалната система.
Лимфният поток е устроен по друг начин. Движението на лимфата е бавно и се осигурява от мускулите. Главният мускул за привеждане на лимфата в движение е диафрагмата. Тя е един вид „сърцето” ни лимфосистемата. При физическите натоварвания и дълбокото дишане с корема, амплитудата на движение на диафрагмата се увеличава и циркулацията на лимфата се усилва, т.е. премахва се застоят.
При надебеляване и липса на определено физическо натоварване се получава застой на лимфата във всеки един възел. При това в междуклетъчните пространства се натрупват продукти от жизнената дейност на клетките (фрагменти от разпаднали се липиди, белтъци, шлаки и др.), които постепенно прорастват с влакна от съединителна тъкан (медиците наричат този процес фиброза). И тези клетки започват просто да гният – възникват вялопротичащи онкологични заболявания, хипертония, алергия и др.
Пречистването на лимфата става чрез слюнката. Слюнните жлези, които са част от лимфната система, имат изход в устната кухина и заедно със слюнката отнасят отпадъците и замърсяванията от своята система в храносмилателния тракт за по-нататъшното им извеждане от организма.
При стрес обикновено устата пресъхва, слюнка не се отделя, получава се застой в лимфосистемата. Тогава на човек му дават да пие вода. Но това е желателно да не се прави. По-добре е да се стимулира отделянето на слюнка чрез засмукващи движения на устните, за да се даде възможност за изход на слюнката в устата и да се правят преглъщащи движения. Може също така за усилване на отделянето на слюнка да се използва дъвка, половин час след ядене да се слага сол на върха на ножа под езика.
Трябва да се откаже вредният навик веднага след ядене да се пият напитки и да се ядат плодове за десерт. Не съхранявайте в хладилника вчерашна храна, тъй като тя (особено подгряваната) е богата на токсини, появили се от разлагането на гнилостни бактерии и след усвояването й запълва с баласт цялото междуклетъчно пространство и лимфната система в организма на човека.
Лимфната система е система, която лекарите слабо познават.
Цялата лимфа тече отдолу нагоре. Оттоците по краката, ръцете, очите, кръста и ставите – всичко това е лимфа. В организма попада бактерия, вирус или гъбичка. Какво прави лимфата? Близо до мястото на заразяване се намира голям лимфен възел, например половите пътища. Лимфовъзлите блокират разпространяването на инфекцията. Ако гонореята премине през организма и попадне в главния мозък, хората веднага биха умрели. От лимфните възли излизат лимфоцити и те пазят цялата лигавица, уретера, влагалището. В лимфните възли всичко това се разрушава, активира и изхвърля. Първото място за изхвърляне на лимфа от организма е влагалището и уретера. Всичко, което е свързано с бяло течение при жените, с отделяния при мъжете, говори за това, че в организма някой живее, а лимфата изяжда този някой с цената на своя собствен живот и го отстранява.
Вторият път за евакуация се намира в червата, в които са разположени десетки хиляди малки лимфатични възли.
Чрез потта и подмишниците излизат до 50 % от отровите. В днешно време хората използват дезодоранти, от които човек не се поти 24 часа. Не се потят мишниците, но се потят дланите. Освен това правят козметични операции, при които прерязват лимфните канали. Ако подмишниците са блокирани, тогава се изпотява цялата повърхност на тялото. Това говори за втора степен на поражение на лимфата. Лицето трябва да бъде относително сухо, а под мишниците трябва да тече, защото там се намира най-мощният потен колектор. На лицето има малко потни жлези.
Аденоидите са лимфни възли. Всички, които дишат през устата, имат аденоиди – увеличени лимфни възли на носа.
Слюнните жлези са най-мощният детоксикационен орган. Чрез слюнката излиза до половин литър токсична течност. Ако при детето тече слюнка на възглавницата, това говори за сериозни проблеми на лимфната система. Ако човек или дете се изпотяват по време на сън, това означава, че имат глисти, ламблия или нещо друго. Децата не трябва да се изпотяват дори при температура 30 °С. При тях потната система е слабо развита. Ако през нощта главата на малкото дете е потна, това означава, че то е болно. При детето всичко излиза през бъбреците и червата.
Гърлото. Хроничният ларингит или фарингит – това са лимфни възли на глътката и гърлото. При такава диагноза човек има хронична инфекция с хронични гъбички или стрептококи.
Сливиците са най-мощният плацдарм за различни бактерии. Стрептококите винаги проникват през сливиците. Това са ангини, ревматизъм. Стафилококите не минават през сливиците. Те минават през носа. Синузитът е поражение на лимфната система, а не на дихателната. В носа няма нищо, там има само отвор за въздуха и мембрани с дебелина 1 микрон. Всичко останало там е гной. Откъде се взема гнойта? От корема, от лимфата, от кръвта, от междуклетъчните пространства, а излиза през носа. Такъв е пътят на стафилокока. Гъбичките никога не минават през носа. Гъбичките се отделят през най-близките органи. Ако са в краката, там и ще се отделят. Ще се спука кожата. Лимфната система никога няма да помъкне гъбичките в носа, защото няма да може да го достави. Ще повреди всички лимфни колектори. Лимфната система ще отвори кожата и ще изхвърли лимфната течност направо между палците. Лимфните възли на костите никога не пропускат гъбички. Ако цялото тяло е поразено от гъбички, започват гъбични бронхити. Включват се дълбоките лимфни възли на бронхите и може да възникне бронхиална астма (тук става въпрос не за психосоматика, когато чрез болестта човек привлича внимание към себе си).
Възпалението на ставите – това е увреждане на лимфната система. Всички смятат, че оттоците по краката са сърдечни или бъбречни. Оттоците могат да бъдат само лимфни. Сърцето е изтощено и не може да изтласква кръвта. Но в краката се задържа не кръв, а лимфа. Слонската болест е резултат от поразяване на лимфата, при което са запушени лимфните възли в слабините и течността не може да се издигне. Оттичането на ръцете е в резултат на запушване на подмишечните лимфни възли. Подуването на очите – запушване на подчелюстните и лицеви лимфни възли. Това говори косвено за запушване на бъбреците. Ако бъбреците отделят по-малко течност, отколкото е нужно, тогава тя е повече в организма.
За функционирането на лимфната система не е достатъчно изпиването на хапче – за хората, водещи слабоподвижен начин на живот като минимум трябва да правят дихателна гимнастика, да дишат с корема, да правят поне минимална гимнастика, да се стараят повече да ходят. Това позволява частично да се ликвидира застоят на лимфната система. И още – правене на терпентинови вани и обливания или контрастен душ плюс сауна са приятели на нашата лимфна система.

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ЛИМФНАТА СИСТЕМА

Лимфната система е една от най-сложните и хитро устроени системи на човека. Ние даже не можем да си представим колко малко знаем за нея.
Лимфната система е много важна – това е системата за извеждане на отровите от организма, особено на бактериалните и гъбично-паразитни отрови. Практически от тази система зависи имунитетът на човека, а имунитетът означава живот.
Към лимфната система се отнасяме като с най-непотребно нещо, а трябва към нея да се обръщаме на „Вие”. Тя върви изцяло отдолу нагоре и никога в обратна посока. Т.е. от края на пръстите и до гръдния лимфен възел. А как ни правят масаж? – правилно: отгоре надолу, против течението на лимфата, а това означава че се нарушават всички лимфни потоци. Виждали ли сте някога клапаните в лимфните възли? – това е много важно приспособление: когато лимфата се издига – клапанът я пропуска, но веднага се затваря и не дава възможност за обратен ход на лимфата. И ако „добре” ни помасажират както обикновено против нейното течение, то всички клапани просто ще се разрушат.
Лицето ни масажират по друг начин, мислите, че от центъра към ушите по течението на лимфата? Не. Обикновено под очите това се прави обратно – против течението на лимфата. Има професионални масажисти, владеещи системата на лимфодренажа, но 50 % от масажистите просто нищо не знаят за лимфната система, че тя се движи отдолу нагоре.
Учудващо е, че има професионални хирурзи, които признават, че никога не зашиват лимфните съдове! Има лекари, които не знаят, че в главата няма лимфни съдове!
Представете си кръвоносен съд, по който се движат еритроцити и левкоцити и до него – клетки, които получават от него хранителни вещества. От всяка тъкан излизат лимфни съдове, които започват направо от тъканта, те филтрират през себе си огромни потоци от излишна течност. Течността излиза в тях заедно с разтворени в нея витамини и вещества и малко от нея се всмуква обратно. Но основният обем течност, промивайки тези тъкани - „блатото”, отива в лимфата. В тъканта живеят бактерии, там живеят и гъбички, свързани помежду си във вериги, там живеят и паразити – хелминти (метили), ламблии. И тук постоянно всичко се измива от водата и отива в лимфата. Всяка минута има изпразване.
Помните ли училищната задача – в басейна по едната тръба влиза определено количество вода, а по друга тръба с по-малък диаметър излиза друго количество вода. Трябва да се изчисли след колко време водата в басейна ще се смени изцяло. И тука има същата картина: по едната тръба влиза, по другата излиза, а пространството трябва да остава абсолютно чисто.
Лимфният възел = „митница” от ПЪРВО НИВО, ако той е задръстен, говорят за „рак от първа степен”. Метастазата се движи към лимфните възли, прехвърляйки цялата вода там. В него има десет входа и един изход! Тук се намира ферментната база на лимфоцитите-макрофаги (тяхната роля е да поглъщат и смилат клетъчни отломки, да атакуват чужди субстанции като ги разрушават и поглъщат остатъците от тях). Лимфният възел е помещението, в което живеят тези макрофаги, лимфоцити-Т, лимфоцити-В, и те, филтрирайки тази течност, унищожават бактерии, вируси, гъбички, паразити и др. Относително чистата лимфа се движи по-нататък и към нея се включват все по-широки територии.
И тук вече се намира следващият лимфен възел от ВТОРО НИВО. Ако той е задръстен – това се нарича „рак от 2 степен”. И така нататък.
Това, което е важно, е че лимфната система, освен бъбреците и стомашно-чревния тракт, е ЕДИНСТВЕНАТА СИСТЕМА, която изхвърля навън през слизестите ципи. Това е уникално явление, защото през кожата не можем за изплюем нищо. Изхвърлянето на отрови може да става само през слизести ципи, защото по тях я няма твърдата мъртва защитна бариера на епидермиса.
И така, като помним, че лимфата се движи отдолу нагоре, ПЪРВОТО МЯСТО за лимфна евакуация,– първото място за изхвърляне на труповете на бактериите е ВЛАГАЛИЩЕТО (при жените) и УРЕТЕРА при (мъжете). Веднага, след като в организма попадне нещо (гъбички, бактерии, вируси, паразити, най-прости метили, хламидии), то се открива ТУК, на това място. Ние с всички сили се борим със секретите от там. Но борбата трябва да бъде с паразитите, с инфекциите. А главният проблем на нашата медицина е да няма никакви отделяния, кашлица, хрема, пот!!! Какво се получава: една таблетка ще се постарае да ви избави от секретите, но те къде ще се дянат - километрите гъбични колонии, които живеят във всички тъкани, в черния дроб, в ъбреците, в стомаха. Лекарството може да бъде такова, че да навреди на черния дроб по начин, който после силно ще усещаме. Като правило се получава не зле: три дена няма бяло течение, а после започва отново. А какво представлява бялото течение – това са трупове на гъбички, които са били унищожени от нашия организъм с помощта на левкоцитите.
Затова трябва да се борим не с труповете – те вече са убити. Трябва да се борим с живите гъбички. А да се борим може само по един начин – като ПОВИШАВАМЕ ИМУНИТЕТА СИ!!! Защото с други методи нищо няма да се получи: ВСИЧКО ЖИВО в организма няма как да се убие!
ВТОРОТО МЯСТО за изхвърляне на отпадъци са червата, през които се отделя огромно количество отрови! Някой казва: „Имам дизентерия и в изпражненията – пълно с гъста слуз!” А какво представлява слузта – същата тази гной – трупове на вируси, бактерии, гъбички, дизентерийни амеби, салмонела и др. В червата са отворени хиляди лимфни възли и те отделят всичко това!
ТРЕТОТО МЯСТО – издигаме се на един етаж по-високо – това са потните жлези. Човек просто ТРЯБВА ДА СЕ ПОТИ – всичко това са отрови (хормони, токсични отрови – средни молекули), които организмът изкарва през кожата. А ние какво правим, за да не излизат потта никога – използваме рекламирания 24 часов дезодорант, инжекции с ботокс, гелове, мазила на основата на формалдехида, приемаме таблетки, блокиращи напълно лимфната система и при продължителна употреба способни да предизвикат сериозни странични явления: нарушаване на речта; нарушаване на вкусовите усещания; затруднения при дъвченето и гълтането; сухота в устата;задържане на урина, запек.
И всичките проблеми с потта са решени: и да се плашите, и да не се плашите – потене повече няма да има!
А къде ще отидат отровите? – в най-близкото място – в млечната жлеза! А оттука и мастопатия, замърсяване на лимфния басейн: лимфата е изхвърляла всичко навън, а вие сте напръскали или намазали и вие ставате безстрашен, никога не потящ се (затова пък потенциално болен) Джеймс Бонд! Ужасна грешка! НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ БЛОКИРАЩИ ПРЕПАРАТИ!!! За съжаление химическите вещества, пръснати върху кожата, свиват съдовете по зададената програма – за 12-24-48 часа, а вече има и супер дезодоранти – 7 дневни и различни инжекционни методи за продължително време. А после – у вас просто ще се блокира механизмът на работа на потните жлези – и въобще край…
Всичко е лимфна система: по цялата кожа, по всички стави. Много е просто: колянната става са две кости с гладка опорна повърхност, а около тях има ставна капсула. При някои оттичат ставите, а защо? Оказва се, че зад ставата има огромен лимфен възел и той се задръстил (с бактерии, напр. бета хомолитични стрептококи), които живеят в кръвта. Тогава се получава артрит (ревматоиден, инфекционно-алергичен, полиартрит при много стави). Двете кости нищо не подозират, съществуват си и изведнъж – температура, защо? Ами за да се бори с бактериите! Или се получава отток. Защо? Защото лимфният възел не пропуска течност.
Ние какво правим обикновено? Нагряваме, мажем с мазила-боклуци, хормони, разтривки и мислите, че ще помогне? Никога! Защото преди всичко трябва да пречистим лимфата.
Но преди това трябва да се види КОЙ живее там, колко са и тогава да се започне с прием на лекарства. Докато не узнаем кой живее там – няма да успеем да излекуваме нито ставите, нито кожата, нито бъбреците! За избавяне от разни „жители” са необходими различни лекарства: да допуснем, че там живеят гъбички, а ни предписват курс с антибиотици, но те абсолютно не работят срещу гъбичките и даже ги подхранват! И възниква силен гъбичен артрит, който е много сложно да се излекува. А след него започва болестта на Бехтерев (в един момент обхваща всички стави) – и всичко друго.
ЧЕТВЪРТОТО МЯСТО – това е НОСЪТ, през който се извежда основното количество от въздушно-капковата инфекция. Премахвате своите аденоиди – убивате своята защитна граница.
ПЕТОТО МЯСТО – са СЛИВИЦИТЕ. Постоянно са се подували, пречели са – премахвате ги – и погребвате още един защитен механизъм.
ШЕСТОТО МЯСТО – ГРЪКЛЯНЪТ – това са ларингитите.
СЕДМОТО МЯСТО – ТРАХЕЯТА – развитие на трахеити.
ОСМОТО МЯСТО – БРОНХИТЕ - развитие на бронхити.
ДЕВЕТОТО МЯСТО – БЕЛИЯТ ДРОБ – развитие на пневмонии.
Това са всичките защитни бариери.
Човек може да блокира или да изреже всичко, но с какво след това ще отделя гной, не е ясно.
Защо при тези, които отделят внимание на гимнастиката обикновено с лимфната им система всичко е наред? Човекът не притежава отделно сърце за лимфосистемата, но как се създава движещият се поток от лимфа? Имаме лимфен съд, а около него мускули. Мускулите се съкращават – лимфата се изтласква, а обратно не я пускат клапаните в лимфните съдове. Но ако мускулът около лимфния съд не работи – откъде да се появи движението на лимфата?
Лимфната система не трябва да се нагрява, забравете за кварца за цял живот! Не трябва да се слагат никакви компреси върху лимфните съдове, по време на масаж лимфните възли трябва да се заобикалят: там живеят левкоцити и ако вие притиснете възлите, и се движите срещу посоката на потока, вие просто ще ги унищожите... Ако повредите лимфен възел под коляното – то ще оттича през целия ви живот. Има такова заболяване слонова болест – всички външни процедури няма да помогнат! Лимфата може да се почисти отвътре, но да я заставят да се движи могат само активните движения, съкращаването на мускулите – гимнастиката. Ако възлите не са задръстени с бактерии – това е принципно важно!
В главата няма лимфни възли – там има лимфни езера, от които лимфата просто изтича надолу.
След прочистване в лимфните възли и преминаване през 10-те етапа на „митницата”, чистата лимфа (това е същата ВОДА или съкровица, същата част от червената кръв, в която няма еритроцити) се влива във венозния канал и се смесва с венозната кръв, пречиствайки я пътьом.
Ако лимфните възли са запушени, нищо не попада в тях и нищо не се смесва, те започват да сълзят, защото организмът не може да пропусне през лимфния възел гнойната лимфа, той я изхвърля навън, върху кожата. И се появява екзема, невродермит, псориазис, дерматит, диатеза, фурункулеза, акне, изприщване и др.
Тези проявления зависят само от това, КОЙ живее в лимфните възли. Най-често там се откриват гъбички, на второ място глисти, на трето място бактерии, на четвърто – вируси (те са толкова малки, че не живеят в лимфата, а направо отиват в клетката). Забележете, че във всички антипсориазисни мазила присъстват антигъбични препарати, но кожата е много отдалечена от гъбичките, защото процесът на тяхното развитие се осъществява вътрешно, в тъканите.
И накрая - главното в живота е правилното ХРАНЕНЕ и поне някакво ДВИЖЕНИЕ, няма нищо по-важно от това!
Превод: В. Динкова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: uaklamat
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 103715
Постинги: 64
Коментари: 13
Гласове: 58
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031