Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2010 23:12 - Липсата на Буква за най-славянския звук ,"сарматското УЛЪ б.а." изяснява равенството на склавени=славяни,като доказва че няма КиМ от Солун,като създат
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5040 Коментари: 10 Гласове:
1



За най-славянския звук няма Буква! "Западняците" са се опитали верно да отразят този звук и са го записали,като КЛ . Как ще запишеш с греческий ,латинский,букви Съоувенин Сейянин,Уъаее Уъаее Сейяндур ут Уъодзж, Съоувенинката Мауогожата из Ууъдзше ?

Те записват сКЛавени с цел отразяването на славянското "УЛЪ" и предават вярно названието славяни. Сарматското "Улъ" е предадено с дифтонга КЛ,който стои за "УЛЪ" най-славянския звук.

Проблема е,че "Западняците" са го записали(или не са май ,а? няма значка), но Братята предполагаеми създатели на Славянака писменост не са . И никой друг не е. За най-славянския звук няма Буква и никогдаж не е имало ! Голяма Подмустакова да я нарека. Факт е обаче,че предполагаемите създатели(които и да са) на Тази Славянска Писменост изобретена за Славяни ,за разлика от Западняците ,не са направили буква за този най-славянски звук "УЛЪ"- Голямата подносовка.

От това може да заключим,следното:

- този ,тези ,тази Школа,който е създала ,са създавали една писменост(ТАЗИ писменост б.а) са я правили за "Българи" ,които не са познавали и са нямали в речта си най-славянския звук "Улъ" и не са "изобретили" Голямата подмустакова за да го отразят. Просто като фасуль ! (ето във фасуль са отразили ь-то.нье е мьеко нЙе)

-Азбуката е направена за Българи без този звук и е наложена повсеместно в подвластната им територия попадаща по тяхна юрисдикция,т.нар. в исторически източници Българска власт,от Прага до Урал и от Олимп,Тесалия до Новгород и Старая Ладога.

Възприета е механично като държавна и никой никогдаж не се е опитал да я реформира и да добави квито и да е подносовки за да си отрази особеностите на небцето.

Показва,че Българската държавна писменост е възприета от всички намиращи се под Българска власт.

На който не му е изнасяло се е опитал със Гетицата измислена от Урфила . Климент от Охрид се опитал и малко и преусторил Буквите за Солунските Славяни. Хрватските славяни си я използват до днес.

Но Азбуката на Българите е Друг,тази която съществува ,като Сръбска редакция,Руска,Правосръбска,Криво Руска ,Кирилометодиевска,Черковна,Съоувенинско Црковна,Съоувеския на "власите" ,на россите,на сервите,на расците ,бесарабците ,добруджанците и так дальше. Все диалектни разновидности на едно и тожее.

Не на последно място показва и нещо: В добавката на каквито и да е материални следи веществени дооказателства за Лицата,Персонажите Кирил и Метопдий ,като създатели на предполагаема писменост за Славяни не са съществували като действителни исторически личности. Та те били създали азбука за Славяните в която липсва Буква за най-славянски звук !? И не говоря за Ъ-то което и то пък го няма околоСолун,ама те го отразили в азбуката си !

От тях няма и копче или снимка,няма и никой не е доказал не коя азбука ,а коя Буква са изобретили,тъй като най-ужасното в тази цяла истерия е , че всички Букви изпползвани днес са налични далеч преди 9 век ,още в 1-4 век,когато евентуално били изобретени. защото не събрани,претенцията е ,че те били изобретени. Което отговаря само на условията на изобретената Глаголица -което не може да е друго а азбуката на Урфила наречена Гетица която е впоследтсвие и преустроена ,така както се казва и в единственото съобщение в което имаме споменато имената на двама различни кириловци,единият проповедник и преводач,разпространител на евангелско слово и друг по-незнаителен в църковната херархия ,Кирил създател на азбука,която Климент бил преустроил. Сведенията на това единствено съобщение в което се говори за азбука отговарят на ситуацията на глаголицата.

Азбуката създадена и използвана от Българската Средновековна държава е възприета механично по цялата им подвластна територия и отразява говора на тези българи които са били на властови позиции без да я е еньа за особеностите на небцата на подвластните им народи на територията под тяхна юрисдикция,които механично започват и възприемат тази азбука и я използват ,така както по късно същите тези народи използваха Латиницата- Сърби,Хрвати,Моравци,Чехи,Поляци и др.

Славянското "УЛЪ" е от Софиско до Балтиско,но в Славянската писменост липсва с Буква . Сори Фратерс Вие сте Фрауд.



Тагове:   азбука,   буква,


Гласувай:
1



1. semtomovi - Какво е тва Улъ?
13.11.2010 23:22
как се произнася?

Такъв дзвук не съм чуала макар и на село да ръмжиме секък си
цитирай
2. semtomovi - Много си ни е добра кирилицата! Най-перфектна е във фонетично отношение днес в света
13.11.2010 23:29
смея да кажа. Моля, сравнете с хаоса във Фраенския, Английския, Шведския. Еми децата ме питат, мамо това Е с две точки ли е или си е нормално е, Ама Е или Йе? Е, добре, че такива тройни въпроси братята са ни спестили и учениците им след тех и те. Вечна им слава и благодарност!
цитирай
3. анонимен - BYZANTION
14.11.2010 00:10
А бе, талибан нещастен!!! За какви "кожооблечени кожогризци" (това е цитат, провери от кого и от кога!) булгарлари бръщолевиш бе? Глаголицата, ПЪРВАТА СЛАВЯНСКА азбука е създадена в Източната Римска Империя (т.нар. Византия) от Ромейските аристократи от славянски произход Светите Кирил и Методий (а не от Токту и Охсун), като средство на Империята за привличане на Славяните от северозапад и юг към културния й ареал, като оръжие в борбата й срещу немското духовенство . Азбуката е създадена за Великоморавия, съюзник на Византия срещу ханството на талибаните на Гобор(ис). А втората ни азбука, КИРИЛИЦАТА, е живото свидетелство на привързаността на балканските Славяни към Православната Империя! Какви булгарлари, татарлари или прочие тюрки съзираш тук, манафопоклоннико? Чети от старата книжнина и ще видиш кой народ на какво ниво е бил, гагауз мърляв! Сиктер към Урал, при роднините си мюсюлмани, мършо!
цитирай
4. marknatan - отдавна не се бях смял така искрено и ...
14.11.2010 05:47
отдавна не се бях смял така искрено и дълго .Благодаря Ви !
обикновено давах пари за кино,но от всички жанрове комедията е най-трудния. Боцман и екстрасенсите са единствените които така са ме разсмивали но и те зациклиха и са както се очаква в сдавай начале и в нов шизифреничен цикъл,при който "Студента Векил е водил група овце " значи овцете са студенти, в добавка на старото " Щом дук Алцек водил Българи с жени и деца,то българите са граничари "
Не знаех ,че имало и други педагози из гньета .А те вече започват да изливат мислите си . Обединете се и сигурно ще научим, че българи било служебно понятие защото няма намерен жив римлянин с прякор Гай(бай) Йоан (иван) Граничарина българина). Значи българи било служебно понятие щом като няма живи римляни(бизантийци) ,хората прочути с даване на прякори,с този прякор
цитирай
5. marknatan - semtomovi Като славяни са опр...
14.11.2010 09:04
semtomovi
Като славяни са определени де що има служебни названия на изток от Елба. Както виждате славянското море май се било разляло главно на запад . На тази територия днес живеят повече от сто милиона души. Десетки пъти повече отколкото в България. И тогава и сега такива са били съотношенията .Всички тези славяни го изговарят това "славянско" Л или сарматско УЛЪ както го нарекох,за което обаче никой не е създал буквата Голяма подносовка. Даже Братоците от Солун които не били чували Ъ то липсващо в местния солунски диалект ,но измислили Буква за него,не създали буква за трърдото славянско Л.
Виждате ли какви гении ще да са били тези Братоци . Вие у ваше село не сте чували този звук дето го казват 100 млн славяни и дори не може да си го представите,а те нещо което дори не са чували му измислили Буква .
Или тази азбука е правена като за хора у вашето село имат Ъ ама не са чували за УЛЪ,твърдото славянско Л.
Ама други са го чули и са го отразили що годе с писмеността си . "Западняците" които ощя в первое столетие са нарекли едни служебни понятия склавени. Да още в первое столетие са записани сКЛавените с това кЛ за да отразят твърдото славянмско Л . И днес западняците казват имате твърдо Л
За това че К е кх или х има дебели книги. За това пък че тук К е използвано като предких знак за да отрази това твърдо Л ,сарматското УЛЪ ,за да може западняците още в первое столетие да отразят правилно думата славяни. Която е с това твърдо Л .както във Лвов,Лууддж
най-лесно звука ще намерите в името на скитския град Лвов .или скитския Лодз .Не е Львов . Лвов е Лвъ,Василевс от тамо иде ,децата го казват като Във ,Лвова де. Жуотното ,не сарматското Лъ . Лвъ е Льоня или Леон на греческих. Този мякгих знак дето братушките го слагат отзад е сложен от "Западняците"като К отпред с тов а кх (к) за да укаже твърдото скитсло Л в славяни защото тези сто милиона на изток от елба така си говорят ,със сарматското УЛЪ и славяни звучи като сълавяни,склабяни ако трябва да се изпише с несъздадена за него буква .
цитирай
6. анонимен - Какви са тия глупости, авторЪ????
14.11.2010 20:01
У всички славяни "Л"-то е ТВЪРДО. За разлика от западните народи, където е меко. Какво искате да кажете? Прост директен отговор ако обичате без много епитети!
цитирай
7. semtomovi - Какви са тия изкуствени разделения? Каква е тази пропаганда?? Всеки ден - ново двайсет?!?
14.11.2010 20:04
Като ми говорите това: цитирам ви

"Вие у ваше село не сте чували този звук дето го казват 100 млн славяни и дори не може да си го представите,а те нещо което дори не са чували му измислили Буква ."

Ами, драги,
По-важно е за мене, че като сляза на полска земя и като им разчета латинските букви, после всичко ми е като у дома. Защото съм си у наша земя. Един диалект. И като вляза в полския супермаркет и поискам "Дай ми леб" по нашеселски, и "Дай ми млеко" тоже по нашеселски, също ме обслужва полякинята. А ако й кажа на софийски Имяте ли хляб, мляко и т н. тя вдига рамене. И в двете дми има "л". Сега ми пояснете конкретно в тоя пример как полската продавачка го разбира нашеселското ми "л" от България, ако обичате!
цитирай
8. анонимен - водевили не чета!
15.11.2010 01:05
Да се търси някаква "звук-буква" е да се търси под вола - теле. При това сходство, дето дядовци-българи четат руска научна литература без да са ходили на школо в България и друга славянска литература, да се заяждате изкуствено да търсите несъществуващи звукове и букви, е направо... водевил!
цитирай
9. marknatan - Ние Българите сме Селяни. С три вида ...
18.11.2010 06:41
Ние Българите сме Селяни.С три вида Л,ама Те създали 5 вида носовки !?За по славно.В София казвали македонското Имяте ли хляб (Нещо е Нящо на македонски). В София и в БГ-то се молят със слугинската си психика сейянето" Имате ли хляб ?" На запад казвали . "Дай ми леб" и ги разбирали ! Още по на запад казват "Мога ли да взема един хляб". Никой не се моли в хлебарница да пита Имате ли хляб. В БГ то и в хлебарниците и във форумите ти казват тва е частно,аз решавам на кой хляб да продавам, оди у другата хлебарница .Тук искам да разгледаме от един прочут Закон това което е без аналог Византийското право. Законът за съдене на людете (ЗСЛ) е първият достигнал до нас текст на законодателен паметник на писаното право на България.Съставен е през ІХ век.
Написан от Българи,за Българи на Български.Историята на Българите в един Закон
Тук се посочва Константин Велики, като създател на първия закон на българите,от самите Българи.Е на какво пишат в 19 век руско-ватиканските учени и бг-подлогите ли да вщрвам или на собствения си разум.
Това което още се указва е, че ако не се изпълни този чл. Първи от българите,цялото село се дава "на божия храм с всичкия си имот"!
Или ясно и категорично ,от българи за българи е написано,че те,българите,са Християни от времето на Константин Велики !
"1. Преди всяко право, трябва да се говори за Божието право. Затова и свети [b]Константин, като написа първия закон, предаде го, казвайки така: всяко село, в което се вършат езически треби или клетви, да се отдаде на божия храм с всичкия си имот. Които господари има в това село и вършат (подобни) служби и клетви, да се продадат заедно с всичкия си имот, а цената им да се даде на сиромасите."[/b]
Или ясно е ,че Константин Велики е създал Писмеността на българите(първия закон, ),но и че той е Покръстителят им,от него те са приели Християнството и още от негово време те се припознават като Християни.
Дали той им е заповядал,дали доброволно,факта е документиран в българския чл. Първи на ЗСЛ. .
Още по интересно е указанието в закона,че българите живеят само в селата! "казвайки така: всяко село, в което се вършат езически треби или клетви, да се отдаде на божия храм с всичкия си имот"!?
Какво означава това? Всяко село да се наказва,а на градовете да им се прощава ли . Ами,че градове няма споменатаи в текста. Българите са тези които живеят в селата.
Едно единствено нещо:Че българите са едно особено население което се намира само в селата.Тези колонистите на империята наречени по времето на Константин българи,с което име ще ги срещаме из историята. девети век фратерс,на български,от българи за българи-няма Киро и Мето ,няма тамън се покръстихме и станахме християни.
цитирай
10. shtaparov - Славяните са Българи
20.11.2010 23:36
анонимен написа:
А бе, талибан нещастен!!! За какви "кожооблечени кожогризци" (това е цитат, провери от кого и от кога!) булгарлари бръщолевиш бе? Глаголицата, ПЪРВАТА СЛАВЯНСКА азбука е създадена в Източната Римска Империя (т.нар. Византия) от Ромейските аристократи от славянски произход Светите Кирил и Методий (а не от Токту и Охсун), като средство на Империята за привличане на Славяните от северозапад и юг към културния й ареал, като оръжие в борбата й срещу немското духовенство . Азбуката е създадена за Великоморавия, съюзник на Византия срещу ханството на талибаните на Гобор(ис). А втората ни азбука, КИРИЛИЦАТА, е живото свидетелство на привързаността на балканските Славяни към Православната Империя! Какви булгарлари, татарлари или прочие тюрки съзираш тук, манафопоклоннико? Чети от старата книжнина и ще видиш кой народ на какво ниво е бил, гагауз мърляв! Сиктер към Урал, при роднините си мюсюлмани, мършо!


Вместо да умувате и да спорите,драги приятели,чуйте резултатите от професионално етимологично изследване на думата Славяни,пък тогава
давайте мнения.
Съгл."Ангеловия анализ"/виж и коментарите ми като Щапаров Младши в
статиите на sparotok/ "Славяни"=Благяни/Блъгяни,Блъгичи/.За сверка
Скловени=Сакаловени/Сакалибяни,Сакалиби-Третото коляно на Българския род/,т.е.Богаровяни/Богаричани,Загоричани=Жители на Загора,т.е.-на Богара/.
Същото означава и думата "Власи"=Слави/Блази,Благи,Блъги,т.е.Блъгари/.
Самите азбуки са две,понеже и братята са двама. Преки производни са на древните Български руни,появили се за пръв път в нашите земи около 6000 год.пр.Хр./виж "Чинията на Ной" от дъното на Черно море и табличката от с.
Дупяк,Костурско,представляващи най-древните намерени до момента образци
на Трако-Българска писменост/.От тези наши руни произлизат не само Кирилицата и Глаголицата,но и всички други писмености в Стария свят,
вкл.гръцката,латинската,йероглифите на Египет и Китай,клинописите,
индийските брахми,етруското писмо,финикийската азбука и т.н.,и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850733
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031